středa 20. listopadu 2013

Malování se štětci Hakuro


Krásný večer dámy a slečny, zkrátka milé ženy!



Jako ještě malá Miss Alexy jsem si hodiny vyhrála s vodovými barvami a sadou štětců. Moje dětská mysl tvořila velkolepá díla, že bych s obrem v princeznovských šatech a se zlatým čírem na hlavě mohla konkurovat Leonardu da Vincimu. Jenomže více než malovat na bílý kus výkresu mě lákalo živé plátno. Jakmile máma únavou padla do postele, tichounce jsem se vkrádala k živému plátnu. Tehdy jsem nebyla pochválená, za to dnes, když si maluji se štětci Hakuro, máma se sama nabízí jako živé plátno.

Moji Hakuro sbírku tvoří celkem dvanáct štětců. Můžete vybírat z nabídky štětců se syntetickým nebo přírodním vlasem. Štětce jsou husté, příjemné na dotek a velice kvalitní. Rukojetě jsou z přírodního dřeva. Velice dobře se s nimi pracuje a krásně padnou do ruky. Štětce používám víc jak půlroku, tak už hodně krát jsem je čistila a štětiny pořád drží a jsou jako nové až na štětce s přírodním kozím vlasem. Štětiny  nedrží tvar, mírně vystupují do stran a vypadávají, jak to tak bývá u vlasu z kozy. Jsou to multifunkční pomocníci, tedy každý jeden štětec má vícero využití. Štětce si oblíbíte i pro jejich příznivou cenu. V bohaté Hakuro nabídce postrádám kartáček na obočí a pouzdra na štětce. Hakuro, jednoduše hebké pohlazení a radost z líčení.


Hakuro H18
Plochý štětec má syntetický vlas. Používám ho pro nanesení podkladové báze pod make-up. Dále tento štětec využijete k aplikaci make-upu, korektoru na větší pleťové nedokonalosti a pleťových masek.


Hakuro H51
Vyznačuje se velmi hustým syntetickým vlasem. Štětiny jsou přesně sestřižené do rovna. I když je rukojeť masivní, dobře se drží v ruce. Pro mě je to ideální pomocník k nanášení tekutého make-upu pro přirozený efekt bez šmouh. Aby make-up nevsákl přespříliš do štětin štětce, před použitím ho postříkám termální vodou Avene, ale určitě postačí i obyčejná voda. Poslouží i k aplikaci krémové tvářenky či pudru. Husté štětiny se hůře myjí.


Hakuro H55
Středně hustý syntetický vlas pro akorát nabrání pudru a také poslouží k aplikaci bronzeru. Ráda po něm šáhnu, když nanáším kompaktní či sypký pudr. Rukojeť je masivnější a velká, proto není vhodná do kabelky.


Hakuro H24
Zkosený tvar syntetického štětce se středně hustým vlasem je mým favoritem při nanášení bronzeru. Určitě nešlápnete vedle, když s ním budete nanášet i tvářenku, rozjasňovač, ale i tmavší pudr ke konturování obličeje.



Hakuro H21
Zkosený tvar s přírodním typem vlasu s kozími chlupy, bez kterého si už nedovedu představit nanášení tvářenky. Taktéž je určen k aplikaci bronzeru, rozjasňovače a konturování tváře. Štětinky nedrží tvar a mírně vystupují do stran. Sem tam nějaký vlas vypadne během praní štětce.


Hakuro H63
Snad nejroztomilejší štětec z Hakuro sbírky se syntetickým vlasem k aplikaci korektorů na menší vady pleti. Velmi hustý vlas nejraději používám k nanesení korektoru v okolí očí. Štětec H63 má nejkratší rukojeť v porovnání s ostatními štětci z mojí Hakuro sbírky.


Hakuro H60
Syntetický, plochý štětec je především určený k aplikaci korektoru či už na oblast očí nebo nedostatky pleti. Další využití je na rtěnku, podkladovou bázi pod oční stíny a krémové stíny. Nejčastěji ho využívám k zakrytí kruhů pod očima.


Hakuro H61
Syntetické štětiny štětce Hakuro H61 nejvíce mi vyhovuje k nanášení podkladové báze pod oční stíny anebo krémových stínů. Plochý štětec má i další využití jako k aplikaci korektorů na pleťové nedostatky a pod očima, ale i na zvýraznění rtů rtěnkou či orámování oka krémovou linkou.



Hakuro H74
Štětec z přírodního kozího vlasu nejčastěji využívám k sjednocení celého víčka až pod obočí očním stínem a roztírání stínů v ohybu oka do ztracena. Tím to však nekončí, další možnosti využití jsou ke zvýraznění záhybu oka, k rozjasnění oblasti pod obočím. Rozjasnit s ním můžete hranu nosu, oblast nad rty, ale i nad lícními kostmi. Štětiny trčí do stran a při čištění vypadávají.


Hakuro H78
Přírodní vlas štětce z poníka s kulatým tvarem zlehka zastřižený do špičky ráda používám k nanášení očních stínů na pohyblivé víčko a v ohybu oka. Dále ho využijete k orámování spodní linie řas, k nanesení očních stínů ve vnitřním a vnějším koutku oka.


Hakuro H76
Štětec je zhotoven z přírodních kozích štětin, se kterým se mi nejlépe pracuje k preciznímu zvýraznění ohybu oka, vnitřního a vnějšího koutku oka a k vedení linky podél dolních řas. Poslouží i k orámování horního víčka. Tvar štětce je kulatý a mírně do špičky zastřižený. Tento štětec je dost podobný výše popsanému štětci Hakuro H78 s vlasem z poníka. Liší se ve velikosti. Hakuro H76 je mnohem drobnější a kozí vlas má tendenci vystupovat do stran. Štětiny z poníka u H78 jsou zase jemnější. 



Hakuro H85
Syntetický vlas zkoseného štětce využívám ke tvarování obočí či už ve formě stínu nebo vosku a také pro aplikaci očních linek. Štětinky štětce jsou pevné a drží tvar.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat