pátek 20. prosince 2013

BIO kokosový olej



Krásný večer dámy a slečny, zkrátka milé ženy!

BIO kokosový olej neboli kokosák, jak se po domácku přezdívá, pochází z mořského pobřeží jižní Indie. Vyrábí se lisováním za studena zralých plodů z palmových hájů v neporušené přírodě ekologického zemědělství. Uchovává v sobě antioxidanty a vitamíny s blahodárným působením na lidský organismus.

Vhodný pro všechny typy pleti dokonce i pro citlivou dětskou pleť a také pro pleť se sklonem k alergickým reakcím.

Tuhá konzistence zůstává při teplotě pod 240C a opakované tání a tuhnutí neovlivňuje kvalitu oleje. Tuhý kokosový olej v mramorově bílé barvě vyškrábnete lžičkou nebo prstem, zahřejete v rukou a promění se v mastnou vodičku s jemnou vůní, připomínající pralinky Rafaello. Můžete ho skladovat v lednici, ale pak je tvrdý jako kámen. Kokosový olej zakoupíte v drogerii DM. Balení 300 ml oleje stojí 183 Kč a menší balení, tedy 100 ml vás vyjde na 78 Kč.

Fenomenální produkt pro perfektní starostlivost o pleť, tělo a vlasy v jednom. Univerzální pomocník od hlavy k patám, takový je BIO kokosový olej.



Péče o pleť s BIO kokosovým olejem
BIO kokosový olej pleť chrání, zklidňuje, vyživuje a neucpává póry. Rychle se vstřebává a pleť je intenzivně hydratována bez pocitu mastného filmu. Pokožka je po něm sametově hebká. Odstraňuje odumřelé kožní buňky a anti-aging účinek podporuje svěží vzhled pokožky a zmírňuje stárnutí pokožky. Aplikujte ho na navlhčenou pleť. Podstatné je odhadnout přiměřené množství, aby se hůře nevstřebával, a aby pleť nebyla mastná.

·         snadno odstraňuje make-up bez dření,
·         péče o rty,
·         nahradí oční krém, zmírní otoky, pytle a vrásky pod očima,
·         místo pleťového krému;


Péče o tělo s BIO kokosovým olejem
Nezanechává mastné oblečení. Vyzkoušejte si s ním promastit nohy, nasadit bavlněné ponožky a nechat působit přes noc. Hýčkat můžete i ruce, kdy jím dopřejete dostatek kokosového oleje a nasadíte rukavice a zase necháte působit přes noc. Nejraději ho používám po sprše na celé tělo do ještě vlhké pokožky.

·         masážní olej,
·         ideální pro suchou pokožku, kterou změkčí a zvlhčí například lokty, paty, ruce,
·         zmírňuje křečové žily,
·         místo tělového mléka,
·         na strie,
·         po holení,
·         na kůžičku kolem nehtů,
·         na záděrky,
·         atopický ekzém a lupénku,
·         vynikající jako mléko po opalování;
                                             

Péče o vlasy s BIO kokosový olejem
Výborně působí na poškozené a lámavé vlasy. Výsledkem jsou krásně hydratované, lesklé vlasy a viditelně zdravější. Po kokosovém zábalu vlasy déle vydrží čisté. Častá péče s BIO kokosovým olejem může vlasy zatížit. Olej používám jednou za dva týdny. Napřed si vlasy umyji a místo šamponu do délek aplikuji kokosák. Vlasy zabalím do potravinové fólie a přes to ještě přehodím ručník. Zábal nechám působit minimálně hodinu. Čím déle, tím líp. Nezapomeňte, že i když se vám to nemusí zdát, stačí opravdu malé množství oleje. Následuje důkladné vymytí a šampon, kondicionér, jak jste zvyklé.
Vaše vlasy + kokosák = mokré vlasy. Protože aplikace oleje do suchých vlasů místo regenerace, vlasy ještě víc vysušuje.

·         Zábal,
·         do mokrých konečků vlasů proti třepení;


Další využití
·         lubrikační gel,
·         bělí zuby,
·         proti aftám,
·         na vaření,
·         proti oparům, 
·         hojí plenkovou vyrážku u dětí,
·         k ošetření paciček pejska po zimní procházce;

Jak bělit zuby s BIO kokosovým olejem?
Po vyčištění zubů, naneste na prst trochu oleje a rozetřete po zubech. Nebo můžete nanést olej na zubní kartáček. Navíc zamezuje tvorbu zubního kazu a zklidňuje podrážděné dásně.


BIO kokosový olej v kuchyni
Kokosový olej nevyužívám v kuchyni, raději ho mám jako kosmetický přípravek. Diskuze o BIO kokosovém oleji se dělí na dva tábory. Jeden tábor kokosový olej označuje za vůbec nejzdravější tuky a doporučují ho do teplé a studené kuchyně i lidem, kteří drží dietu. Druhý tábor je striktně proti kokosáku v kuchyni, protože se usazuje v cévách, zvyšuje cholesterol a způsobuje aterosklerózu. Rozšířený omyl? Zdravý či nezdravý v kuchyni? Kdo má z nich pravdu, nechám na vás. Zkuste si zagooglovat a třeba rozluštíte záhadu, kolem kokosovém oleji k vnitřnímu užití.

Výhody
·         vydrží dlouho, stačí trochu na celé tělo,
·         příjemná vůně,
·         100% přírodní,
·         cena, která nezatíží peněženku,
·         široké použití,
·         recyklovatelný obal;

Nevýhody
·         skleněná dóza je nepraktická na cestování,
·         špatná manipulace s roztátým olejem;

Žádné komentáře:

Okomentovat