pondělí 3. srpna 2015

Kam se vytratila vyzrálá obezřetnost?


Hezký večer!

Naši rodiče a prarodiče vyrůstali v kázni, aby nečinili chyby, které by později obrečeli. Generace mých vrstevníků se vydává zcela jiným směrem. Z módy již dávno vyšla obezřetnost. Mladý člověk sebevědomě promlouvá k světu, že raději okusí hořkost omylů a přešlapů než by na stará kolena želel, co všechno mu proniklo skrz prsty. V rozmachu hříšnosti, dlouhé prožitky vystřídaly povrchné zážitky s letmým vánkem hloubky citů.

A zakázané ovoce je bajkou vypravěčského fantazírování. Žít jen pro tu chvíli a ukořistit z ní, co nejvíc slasti bez zamyšlení se nad zítřkem. Jakoby se v měsíčním svitu protrhala idea na sluneční rozbřesk. Okázalá slova, vyprahlých srdcí není skoupá na sladká vyznání: „Miluji tě.“ Ale kdo by se už mordoval s pointou lásky??? Odpovědnost je noční můrou, zbloudilých duší, skrývávajíc se za nálepkou – nová doba.

Třeba jsem děsně staromódní, ale nemůžu se zbavit tvrzení, že dnešní společnost s populací, jenž udává status dospělosti, postrádá vyzrálý nadhled na život. Protože dospělost nestačí prokazovat s datem narození v občanském průkazu, ale odpovědným přístupem, kdy činy jsou výmluvnější než chabá slova.



Jak se vám líbí outfit? A nezapomeňte, letní giveaway pořád čeká na svou výherkyni!!!


šaty Comtessa; boty Baťa; náušnice Bijou Brigitte;

Žádné komentáře:

Okomentovat