neděle 13. září 2015

Bodový zlom jedné lásky




Krásný nedělní večer!


Lásku po vysilující epizodě pózy růžových brýlí, kdy máme potřebu tulit se a ožužlávat se v jednom kuse i šišlat na sebe jako z let vymetačů pískovišť s přeměnou existence “já“ na srdcervoucí vyznání “my,“ střídá emoční nálož nejistoty z procitnutí. V bouři názorů skrz jazyk nám proklouzne: „Neznám tě…“ Říčka slov k pronesení zaklínadla na restartování šrámů na duši z jedné vášně. Najednou jsou vám jeho názory, cíle a chování tak vzdálené slibům a vyznáním, kterými si vás získal.

Jaká škoda, že se statusem na sociální síti facebooku, oznamující životní událost – ve vztahu s…, nepřikládá návod, jak na poruchový stav zmrazeného souznění bez špetky společné řeči. Srdce nám dřív či později našeptá, zda ustát škádlení škodolibého Amora anebo vydat se jinou cestou štěstím. Dlouhá trať pokusů a omylů nás může přivést až na samé dno než si uvědomíme, že jsou kapitoly života, za kterými je třeba udělat razantní tečku. Protože důvěra se obtížně obnovuje ve slepovaném svazku nekompromisních výčitek.

Bodovým zvratem uprostřed citové roztržky dvou vyhaslých srdcí, které překřikují svá ega otřepanou říkankou – “já“ – “já“, bývá partnerovo doznání. Doznání k našemu obrazu jako na skok do ženské duše. Jenomže v těch jízlivých slovech marně hledáme sami sebe. Co k tomu vede muže, kterému jsme léta naslouchali po jeho boku? Může za to mužská ješitnost z neodkladného: „A dost!?“ Či až v peprných chvílích se odhazují masky a známá tvář se mění v zcela cizí?

Rychlé tempo doby se prolíná i do sféry zaláskování. Pro dnešní společnost je z kontextu vytržená hodnota pevného pouta páru. Láska vystupuje s nálepkou – hlavně si užít. A vzplanutí na pár dnů burcuje hitparády. Činy nahrazují plytká slova a nastavujeme hroší kůži jen, aby se nám někdo nedostal pod povrch sobeckému vzhlížení.

Láska bývá pořádnou explozí emocí, jejíž součástí nezřídka jsou i hříšné posedlosti jako žárlivost či nenávist, která je tak známou veličinou u nejednoho zpackaného vztahu. Zapomeňme na nešváry, které se tradují s požehnáním milovat a být milován a naslouchejme své intuici.



Jak se vám líbí outfit a jaký je váš bodový zlom lásky?

šaty Jannis; boty Topshop; náušnice Bijou Brigitte;

Žádné komentáře:

Okomentovat