úterý 8. prosince 2015

Horehronie Tour 2015



Hezký večer!
 

Minulé pondělí vydala jsem se do pražské Lucerny nasát koncertní atmosféru pod taktovkou  - Horehronia Tour Kristíny. S kamarádkou jsme se ke kulturnímu počinu rozhoupaly, tak říkajíc za pět minut dvanáct, kdy nám Ticketportal nabídl vstupenky jedině na stojáka. Třistakorunové povyražení za slovenskou divou se zlatem v hrdle, jsme si ani nedovolily srovnávat s nastrojeným přídělem míst k sezení.

Jako dvě drbny s černým humorem na srdci, spekulovaly jsme. I tlachaly jsme, jak někde z koutu a k tomu ještě za pořádným sloupem budeme vyhlížet adeptku pondělního flámu, posilněné bezinkovou šťávou. A tak jsem svou trýznivou ješitnost o dvanácticentimetrových jehlách omlouvala. Správný čas na hrdinství i menší obětování, abych skrz dav lačných zvědavců, mohla kamarádce přetlumočit dění na pódiu.

Rozprodané lístky, po kterých se jen zaprášilo, byly předzvěstí nasyceného Velkého sálu. Vskutku tomu tak bylo a za poslechem se vydali příznivci něžných tónů lásky napříč věkových kategorií. Od dětského štěbetání přes neposkvrněnost první lásky teenagerů v objetí jako siamská dvojčata. K vyprahlým srdcím se zdrcujícím rozbřeskem jedné romance až po životní trať ruku v ruce, kde každé klopýtnutí se vrylo do tváře babiček a dědečků.

Zprvu se zdálo, že ani třpytivé zlaté šaty Kristíny nerozproudí náladu. Za potlesku publika mikrofon převzal host Vašo Patejdl a rázem všichni měli chuť zpívat i hodit pár tanečních kroků. Až jsem se přistihla v hloubavé rozpravě: „To ti všichni přišli kvůli třem songům od Patejdla?“

Kristína místo šou, která obnáší okázalost kostýmů i promyšlenou choreografii, Horehronie Tour 2015 pojala jako baladu bez zbytečných kudrlinek. Baladu, do které se nevloudil jediný falešný tón. Její vystoupení na živo mě doslova uchvátilo. Překvapila hitem Jabĺčko, který jsem po zhlédnutí na youtube zavrhla do škatulky lidové estrády. Na živo písnička dostala grády, nezapomenutelného zážitku.


Znáte zpěvačku Kristínu?

Body Hamana; náhrdelník zahraničí; sukně Peek & Cloppenburg; kozačky Danea; kabelka Fendi;
 

Žádné komentáře:

Okomentovat